Bosu Aerobik

Mi az Bosu Aerobik?

A BOSU Aerobic (ejtsd: boszu) egy speciális, egyedülálló sporteszköz, mely instabil közeget hoz létre edzés közben. Ez fontos szerepet tölt be a CORE stabilitás fejlesztésében. A Core izomzat a legfontosabb kapcsolat a felső és alsó test közötti mozgásokban és biztosítja, hogy a mozgás minták és készségek -, melyekre szükségünk van a sportban, és a napi tevékenységeinkben – kiemelkedően fejlesszük. A Bosu rendszeres használatával fejlődik az egyensúlyérzék és a mozgáskoordináció, növeljük az ízületi stabilitást, megelőzhetjük a sérüléseket, növeljük a teljesítő- és állóképességünket és fejlődnek a mélyizmok.

Ha rendszeresen jársz az edzésekre akkor ez és ez lesz a hatása, ez történik veled, így fogod érezni magad:

Az edzés végén úgy érzed majd, hogy minden izmodat megmozgattad. Azt veszed észre, hogy nem fáj a hátad és az ízületeid, ami annak köszönhető, hogy az ízületeidet körülvevő izmokat és a mély, vagy core izmaid is megerősödnek! Rendszeres használatával így elkerülhető a boka és a térd fájdalma, ezzel minimálisra csökkenthetjük a sérülések esélyét.

Kinek ajánljuk?

Azoknak a Vendégeknek ajánljuk, akik szeretik a pörgős edzéseket. Akik a Bosu labda használatával nagyobb kihívásra vágynak és nincsennek megijedve az instabill felülettől.

Mely izomcsoportokat mozgatja meg?

Az eszköz képes olyan izom területeket is erősíteni, amelyekhez a hétköznapi mozdulatokkal nehezen juthatunk el. Nem csak egy-egy izomcsoport dolgozik izoláltan, hanem instabil közegben aktiválódik az összes izmunk és idegrendszerünk.

Ezeket hozd magaddal az órákra:

Amire szükséged lesz: edzőcipő, kényelmes váltóruha, törölköző és innivaló.

A sportág története, hogyan fejlődött a sport?

A David Weck amerikai edző az 1999-ben egy hátsérülés kezelésére alkotta meg az első BOSU® labdát és gyorsan a világ egyik legsikeresebb fitnesz eszközévé vált. Eredetileg a „BOSU” név a „Both Sides Up” rövidítése volt, ami annyit jelent, mint “mindkét oldal felfelé”, amely arra utal, hogy a BOSU® Balance Trainer mindkét oldalára fordítva használható. Az eszköz gyakorlatilag egy rugalmas félgömb, amelyet elsősorban a lapos, kemény résszel lefelé fordítva használunk. Mire jó a BOSU edzés? A Bosu, vagy Bosu labda tehát egy egyedülálló sporteszköz, mely instabil közeget hoz létre edzés közben. A hagyományos edzéssel szemben az az előnye, hogy aktiválódnak olyan izmaink is, amelyet az adott gyakorlat során nem használnánk.. Az edzés során nemcsak az egyensúlyérzékedet, hanem a mozgás-koordinációdat is fejleszted. Az idegrendszerünkre is jó hatással van, javíthatja a szellemi teljesítményt is, hiszen az instabil közegben végzett edzés hatására az idegrendszered is fejleszted.

Az edzéseket ki tartja?

Tőszeginé Komlósi Gabriella

Csoportos óravezető

Óráim: Aerobik, Gymstick, Bosu Aerobik

Kapcsolat

Címünk:

3525 Miskolc Széchenyi István út 3-9 1.emelet

Nyitvatartás

Hétfő: 6:30-22:00
Kedd: 6:30-21:00
Szerda: 6:30-22:00
Csütörtök: 6:30-21:00
Péntek: 6:30-21:00
Szombat: 8:00-15:30
Vasárnap: zárva

"Kötelező" a kötelező mezőket jelöli

NévKötelező