Core – Stability

Mi a Core – Stability?

Stability instruktorként Core-stability edzést tartok, ahol az erő- és állóképesség fejlesztésen kívül a koordináció, egyensúly és a stabilitás is fókuszt kap. Ezeken az edzéseken megismerkedhetsz a Stability-board, fitball, bosu és egyéb eszközök sokszínű használatával.

Ha rendszeresen jársz az edzésekre akkor ez és ez lesz a hatása, ez történik veled, így fogod érezni magad:

Az angol core kifejezés magot, valaminek a velejét jelenti. A Core izmok, a belső vázizmok, amelyek gyakorlatilag a hasüreget veszik körül.

Kinek ajánljuk?

Bárkinek aki kicsit színesebbé, életteltelibbé szeretné tenni az edzését, fejlődését.

Mely izomcsoportokat mozgatja meg?

A belső vagy mély izmok erősítésére összpontosítunk. Növeljük azon alapvető funkciójuk hatékonyságát, amellyel szükségszerűen stabilan tartják a testet a különböző összetett mozgások során.

Ezeket hozd magaddal az órákra:

Víz, törölköző, kényelmes sportruházat. Cipő nem szükséges.

A sportág története, hogyan fejlődött a sport?

Az angol core kifejezés magot, valaminek a velejét jelenti. A Core izmok, a belső vázizmok, amelyek elsősorban a hasüreget veszik körül. A core izmok egyik legfontosabb feladata, hogy stabilan tartsa a törzset például a végtag mozgások kivitelezése alatt. Stabilizálja a törzset, miközben a végtagjainkat mozgatjuk. A core izmok optimális működése szükséges a helyes testtartáshoz, például, hogy egyenes háttal üljünk, vagy sétáljunk. A legfontosabb core izmok felelősek a hasűri nyomás kialakításához. A hasűri nyomás sok élettani folyamatunkhoz szükséges, például a székeléshez, vizeléshez, a megfelelő légzéshez vagy a szüléshez. A Core izmok erősítést célzó edzéssel növelni tudjuk az ezen izmok feletti kontrollt is, amely végső soron a legtöbb összetett mozgásforma hatékonyabb végrehajtásához vezethet.

Az edzéseket ki tartja?

Tallós Diána

Személyi edző, Csoportos óravezető

Óráim:Személyi edzés, Kiscsoportos, Tabata , Core Stability

Kapcsolat

Címünk:

3525 Miskolc Széchenyi István út 3-9 1.emelet

Nyitvatartás

Hétfő: 6:30-22:00
Kedd: 6:30-21:00
Szerda: 6:30-22:00
Csütörtök: 6:30-21:00
Péntek: 6:30-21:00
Szombat: 8:00-15:30
Vasárnap: zárva

"Kötelező" a kötelező mezőket jelöli

NévKötelező