Latin Dance Aerobic (Zumba)

Mi a Zumba?

A Zumba® a tánc és a fitness egyedülálló kombinációja, melynek célja hogy az edzést frissítő élménnyé tegye. Egyesíti az aerobic alaplépéseit olyan latin és nemzetközi táncok lépéseivel, mozdulataival, mint pl. a merengue, cumbia, reggeaton, salsa, hastánc, soca, flamenco. A táncon keresztül dinamikus, izgalmas élménnyé teszi az edzést.

Ha rendszeresen jársz az edzésekre akkor ez és ez lesz a hatása, ez történik veled, így fogod érezni magad:

Dinamikus edzés: olyan mozdulatokat használ, amelyekhez a test középső részének kontrollja szükséges (has, hát). Ez lehetővé teszi a feszesebb jobban kirajzolódó felsőtest kialakítását. Magas kalória felhasználás: az aerobic és az interval tréning módszereit követi, ez által magas kalória felhasználással jár, ennek mértéke egyénenként változik olyan változóktól függ mint az edzettségi szint, a résztvevő koreográfiákhoz való szokottsága az intenzitás szintje, stb. Fogyás mint bármely edzés programnál, a következetesség és az ésszerű, kiegyensúlyozott táplálkozási program alkalmazása növeli a fogyás valószínűségét. Pozitiv önkép táplálja a nagyfokú “jól érzem magam érzést”. Kidolgozott test A Zumba® órák alakítják a test minden részét, beleértve a felsőtestet, alsótestet, a középső részt, a szívet és nem utolsó sorban az elmét. Bújtatott edzés a Zumba® óra ÉDES VEREJTÉK. A legtöbben azt mondják, hogy feltöltődnek, és nincsenek is tudatában annak, hogy edzenek.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek szól, korosztálytól és nemtől függetlenül.

Mely izomcsoportokat mozgatja meg?

Hatékony kardió és izomerősítő. A “promblémás zóna”, tehát has, csípő és comb, amire leginkább hatással van, valamint a hát, de egész testet átmozgatjuk az órán.

Ezeket hozd magaddal az órákra:

Fitnesz vagy teremcipőt, esetleg Zumbacipőt®, amit az edzőn keresztül is megrendelhetsz a Zumba® ruhákkal együtt, ezenkívül kényelmes ruházatot, amiben könnyen tudsz mozogni. Törölköző és víz javasolt.

A sportág története, hogyan fejlődött a sport?

A ’90-es évek végén Beto Perez a latin zene, tánc és fitness iránti szenvedélye hozta létre a Zumba® programot. Úgy gondolta a csoportos fitness óráknak vidámnak kell lenniük. Buli hangulatban, gondolkodást nem igénylő elemekkel, hogy vonzóvá tegyék széles tömegek számára. Azóta a nemzetközi zenei ipar formálja folyamatosan az órák stílusát, a zenei fúzió által egy adott zenébe lévő több stílus miatt a koreográfiák és a variációk is változatosabbak. Mai napig világszerte a legszélesebb körben elterjedt fitness program.

Az edzéseket ki tartja?

Simon Zoltán

Csoportos óravezető

Óráim: Zumba, Pound Fitness

Kapcsolat

Címünk:

3525 Miskolc Széchenyi István út 3-9 1.emelet

Nyitvatartás

Hétfő: 6:30-22:00
Kedd: 6:30-21:00
Szerda: 6:30-22:00
Csütörtök: 6:30-21:00
Péntek: 6:30-21:00
Szombat: 8:00-15:30
Vasárnap: zárva

"Kötelező" a kötelező mezőket jelöli

NévKötelező