Spartan Fighter Training

Mi a Spartan Fighter Training?

Nagyon pörgős funkcionális edzésmódszer, melynek legfőbb célja az állóképesség, erő-állóképesség fejlesztése, és mindenek felett a saját határaink, mentális gátjaink eltörlése. Küzdősportok, akadályversenyek, vagy bármilyen magas erőnlétet igénylő tevékenységek fejlesztésére kiválóan alkalmas mozgásforma, garantált, hogy négykézláb mész ki, de imádni fogod.

Ha rendszeresen jársz az edzésekre akkor ez és ez lesz a hatása, ez történik veled, így fogod érezni magad:

Ha első alkalommal jössz és már régen soprtoltál, akkor garatnálok egy kis izomlázat. Ha rendszeresen jársz, határozottan jobban fogod érezni magad a bőrödben. Erősebb leszel, kitartóbb és mentálisan egy új emberré válsz!

Kinek ajánljuk?

Elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretnének felkészülni egy Spartan Race-re, vagy egy ahhoz hasonló akadályversenyre, ami iszonyatosan jó móka és életreszóló élmény. De ha minössze az álllóképességedet szeretnéd növelni izgalmas, kihívást jelentő gyakorlatokkal, akkor is várlka szeretettel!

Mely izomcsoportokat mozgatja meg?

A test minden izmát igénybevesszük, olykor alsó, vagy felső test dominánsabban lehet jelen.

Ezeket hozd magaddal az órákra:

Stabil talpú cipő, és kényelmes viselet szükséges, mely nem gátol a szabad mozgásban, jó izzadtságelvezető sportruházat előny, és sok víz, mert izzadni bizony fogsz!

A sportág története, hogyan fejlődött a sport?

A Spartan Figther Training felkészít a versenyekre is Ezekkel az edzésekkel gyakorlatilag egy Spartan race-re, vagyis a mára már valóban népszerűvé vált spártai versenyekre is fel tudsz készülni. A Spartan Race egy olyan akadályverseny-sorozat, amely különböző hosszúságú és nehézségű versenyből áll. Egy verseny, amely igazi megpróbáltatást jelent a résztvevőknek, hiszen a futást különböző akadályokon való átjutással és erőnléti feladatokkal színesítenek a szervezők. A legrövidebb 5 km, de a legkeményebbek maratoni távon is indulhatnak.

A Spartan Race története

Az első ilyen versenyt 2010-ben a tengeren túlon, a Vermont állambeli Willistonban rendezték meg, egy Catamount Outdoor Center nevű üdülőtelepen. A Spartan Race elődje az extrém, 48 órán át tartó állóképességi verseny, a Death Race volt, amely Halálfutamot jelent. Ennek egyik társalapítójának, Joe De Sena-nak a fejében fogalmazódott meg az ötlet, hogy rendezzenek egy olyan állóképességi versenysorozatot Spartan Race néven, amely szélesebb közönséget vonz.

2013-ban a verseny mellé állt az ismert Reebok sportszergyártó cég, mint támogató, így a versenyt “Reebok Spartan Race”-re keresztelték. 2015-ben hoztak létre egy új versenytípust, a télen 48, nyáron 60 órás Spartan Agoge-t, amely mind közül a legnehezebb kihívás. A kezdetektől fogva a Spartan Race népszerűsége folyamatosan nő, ma már franchise formában a világ számos országában rendeznek ilyan versenyeket így Magyarországot is.

A Spartan Race Magyarországon

Magyarországon 2014. április 26-án Eplényben rendezték meg az első Spartan Race-t. A 18 akadályos versenyre a különböző kategóriákban összesen 14 országból több mint 1600 sportoló nevezett. Hazánkban minden évben három kétnapos versenyhétvége van. A hazai versenyekről az alábbi linken tájékozódhatsz: https://www.spartanrace.hu/hu Spartan versenytípusok A három fő verseny közül a legrövidebb az 5 km-es Srint, amely legalább 20 akadályt tartalmaz. A Super egy 10 km-es futam, amely legkevesebb 25 akadállyal várja a lelkes versenyzőket, miközben a terep egyre nehezedik. A harmadik legnehezebb a 21 km-es, legalább 30 akadályos Beast, vagyis bestia. Akik egy naptári éven belül teljesítik mind a három versenytípust (Sprint, Super és Beast), azok jogosultak az úgynevezett Trifecta éremre. És ha az előbbi versenytípusok nem jelentenének elég izgalmat és kihívást, a következőkben felsorolt versenyekre is benevezhetünk:

Ultra: 50 km-es táv, legkevesebb 60 akadállyal. Hurricane Heat: Ez a verseny csapatok között folyik, nincsenek kötelező időmérők vagy egyéni rajtszámok. Minden egyes Hurricane Heat verseny eltérő távon zajlik, időtartama általában 3-4 óra, de létezik 12, illetve 24 órás változat is. Agoge: Az agogé ősi görög spártai gyermeknevelési módszer, amely célja volt, hogy testileg és erkölcsileg is erős férfiakat képezzen a hadsereg számára. A rendszer alkalmazkodásra és a közösségi érdek elsőbbrendűségére nevelt. A 48 órás téli vagy 60 órás (nyári) verseny, a Spartan Race legnehezebb típusa. Akár több mint 100 km futás és menetelés nehéz terepen, több ezer méter szintkülönbséggel, 15 kg-os hátizsákkal, az időjárás viszontagságainak kitéve, gyakran alvás nélkül. Stadion: Ezeket a versenyeket a világ leghíresebb stadionjaiban rendezik meg 5 km-es távval és legalább 20 akadállyal. City: 3-5 km-es táv, 20 akadállyal. Ezeket a versenyeket az elnevezésből adódóan is városok központi részein rendezik. Kids: A gyerek futamokon 4 éves kortól lehet nevezni korosztályonként különböző nehézségű és hosszúságú pályákon. Akárcsak a 14 év felettiek, a gyerekek is futva, mászva, ugrálva és lógva jutnak át az akadályokon. A hangsúly itt a játékosságon van. Miközben elsajátítják a csapatmunkához nélkülözhetetlen készségeket életre szóló élményeket is szereznek.

Az edzéseket ki tartja?

Kottman Bence

Személyi edző, Csoportos óravezető

Óráim: Spartan Fighter Training, Kölyök fitness

Kapcsolat

Címünk:

3525 Miskolc Széchenyi István út 3-9 1.emelet

Nyitvatartás

Hétfő: 6:30-22:00
Kedd: 6:30-21:00
Szerda: 6:30-22:00
Csütörtök: 6:30-21:00
Péntek: 6:30-21:00
Szombat: 8:00-15:30
Vasárnap: zárva

"Kötelező" a kötelező mezőket jelöli

NévKötelező